.

Persberichten

ZWOLLE - Hieronder de persberichten van Sparta Zwolle. Meld je aan voor onze verzendlijst via pegeneuzel@rs@spartanogwat.nlzwolle.nlverstoppertje.com.

30 januari 2021

Sparta Zwolle en Henco Pullen uit elkaar

ZWOLLE – Aan het eind van dit seizoen scheiden de wegen van korfbalclub Sparta Zwolle en huidig hoofdtrainer Henco Pullen. De Zwollenaar, die de club de afgelopen vijf seizoenen onder zijn hoede heeft gehad, sluit daarmee een succesvolle periode af.

Pullen kan terugkijken op een zeer geslaagd debuut als hoofdtrainer. Samen met zijn selectie haalde hij onder meer drie kampioenschappen binnen en stelde afgelopen jaar lijfsbehoud in de zaalhoofdklasse veilig. Binnen de Sparta Zwolle is de dank voor zijn bewezen diensten dan ook groot: “Hij heeft een andere speelwijze geïntroduceerd en de selectie afgeleverd op een hoog niveau, een prachtige basis waarop we verder kunnen bouwen. Wij wensen hem dan ook enorm veel succes met zijn volgende sportieve uitdaging!”

02 september 2020

Sparta Zwolle zoekt naar nieuwe balans in voorbereiding op start korfbalseizoen

ZWOLLE – Nu heel korfballend Nederland toewerkt naar de start van een nieuw seizoen begint ook bij Sparta uit Zwolle de eerste selectie langzaam maar zeker gestalte te krijgen. Na het vertrek van enkele sterkhouders, en daartegenover de komst van maar liefst vijf nieuwelingen van clubs uit de regio, zal hoofdcoach Henco Pullen op zoek moeten naar een nieuwe basis acht. Bij voorkeur eentje die in staat is om de prestaties van vorig seizoen te evenaren.

In de vorige jaargang slaagde de ploeg uit Zwolle er namelijk in om wederom historie te schrijven door zich te handhaven op het een-na-hoogste niveau van Nederland. Dat gebeurde mede aan de hand van enkele vaste waardes die dit seizoen niet meer in het Zwols blauw te zien zullen zijn. Dat vergt aanpassingsvermogen, maar volgens Pullen is er voldoende perspectief: “Als team zijn we het afgelopen jaar enorm gegroeid. Er zullen nu andere spelers op moeten staan, maar het besef dat we het echt samen moeten doen dit jaar is ook heel groot. Dat is mooi om te zien!”

08 mei 2020

Jeugd welkom om mee te trainen

Sparta Zwolle wil zoveel mogelijk niet-leden betrekken bij haar jeugdtrainingen. Daarom geeft zij kinderen van 3 tot 18 jaar de kans om mee te doen met de korfbaltrainingen. Daarmee geeft de vereniging direct gehoor aan de oproep van de minister-president. Iedereen wil nu immers bewegen en iedereen is welkom bij Sparta!

Kinderen van 3-6 jaar zijn welkom op woensdagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur. Eén ouder mag mee om bij de training te kijken.

De jeugd tot en met 12 jaar traint op dinsdag- en donderdagavond. Van die kinderen mogen de ouders helaas nog niet mee op de accommodatie.

De aanwijzingen van de korfbalbond en de gemeente worden strikt gevolgd. De kleedkamers en kantine zijn gesloten, er zijn desinfecterende middelen, looproutes en toezicht. Teams van verschillende leeftijdsgroepen trainen gescheiden van elkaar. Dit alles doen we om veilig te kunnen sporten.

Wil je meetrainen? Meld je dan aan via komkorfballen@ckvsparta.nl. Vermeld bij je opgave je naam, geboortedatum en 06-nummer (in geval van calamiteiten). Wij nemen contact op voor de trainingstijden en zorgen dan voor goeie opvang en begeleiding.

18 april 2020

Ook Rick den Otter kiest voor Sparta Zwolle

Den Otter maakt de overstap van de Meeuwen uit Putten naar de Zwolse hoofdklasser. Hij wil zijn hobby dichterbij zijn woonplaats Wezep kunnen uitvoeren en start na het corona reces bij de selectie van Sparta.

Via Rood Wit in Wezep belandde de nu 23 jarige korfballer in de A1 van de Meeuwen. Daar speelde hij op het hoogste junioren niveau en werd hij breed opgeleid. Hij ontwikkelde zich tot een vaste waarde in de selectie: “ik heb de afgelopen jaren heel veel geleerd bij de Meeuwen, destijds een ploeg die op een hoger niveau speelde dan Sparta Zwolle. Maar op dit moment is er bij Sparta ook veel potentieel om op niveau te korfballen en dus kies ik voor minder reistijd en een club die voluit in beweging is.”

17 april 2020

Esther Hamberg en Matthijs Bastiaan kiezen voor hoofdklasse bij Sparta Zwolle

Met ingang van het nieuwe seizoen dragen Esther Hamberg en Matthijs Bastiaan het blauw-wit van hoofdklasser Sparta. De twee Kampense korfballers maken de overstap naar Zwolle, een bijzondere transfer.

Esther Hamberg speelt sinds haar 8e voor Dos Kampen en de laatste 5 seizoen in het eerste team. Samen met haar partner Matthijs Bastiaans. De 28 jarige is ambitieus genoeg: “Ik wil de strijd voor een plek in het eerste team aangaan maar ik snap dat daar ook andere meiden voor gaan. Eerst maar eens acclimatiseren alhoewel ik Sparta in de afgelopen jaren natuurlijk al wel heb leren kennen doordat we vaak tegen elkaar hebben gespeeld.”

16 april 2020

Korfbalster Barbara Pruik verruilt Rood Wit voor hoofdklasser Sparta Zwolle

De 21-jarige Barbara Pruik speelt in het nieuwe seizoen bij Sparta Zwolle. De korfbalster komt over van 2e klasser Rood Wit waar ze een vaste waarde was in de hoofdmacht.

Sparta Zwolle is blij met haar komst, hoofdtrainer Henco Pullen: “Barbara is een speelster voor de toekomst, ze heeft zich al bewezen bij Rood Wit en is iemand die voldoende potentie heeft om de stap te maken naar onze selectie. Daar krijgt ze de ruimte om zich door te ontwikkelen en het maximale eruit te halen.”

14 april 2020

Sparta Zwolle versterkt zich met Marscha van der Hoop

In het nieuwe korfbalseizoen versterkt Marscha van der Hoop de selectie van Zwolse korfbalclub Sparta. De 23-jarige Drontense komt over van overgangsklasser ASVD waar ze al meerdere jaren in de eerste selectie actief was.

Trainer Henco Pullen ziet in deze nieuwe speelster een kandidaat voor het eerste team: “Natuurlijk is een speelster die al drie seizoenen in het eerste team van ASVD speelt een directe versterking van onze selectie. Ze zal bij ons ook dus zeker de kans krijgen om een plekje bij de beste vier dames te veroveren.”

05 maart 2020

Hoofdtrainer Pullen langer bij Sparta Zwolle

Korfbalclub Sparta Zwolle en Henco Pullen lichten de optie in het contract en gaan voor het vijfde jaar verder. De club werkte achter de schermen aan een verlenging en na de handhaving in de hoofdklasse werd het nieuws met spelers, speelsters en de andere stafleden gedeeld.

Al sinds december was de club in gesprek met de 36 jarige korfbaltrainer. Pullen die met zijn 4e seizoen bezig is, heeft goed nagedacht over zijn beslissing en besloot te blijven omdat hij ziet dat Sparta in een ontwikkeling zit die hem aanstaat: “Sparta investeert ook komend jaar weer in de club. Waar dit jaar er veel energie naar het eerste team ging, wil de club nu breder de organisatie verbeteren. Daar ziet men ook een rol voor mij in en dat is wat ik graag wil.”
privacyverklaring

Dit is de nieuwe website van Sparta Zwolle. Aan deze site wordt nog gewerkt.
Vragen, opmerkingen, aanvullingen? Welkom! Mail Jan-Willem: webgeneuzel@master@spartanogwat.nlzwolle.nlverstoppertje.com