.

Ook Rick den Otter kiest voor Sparta Zwolle

18 april 2020

Den Otter maakt de overstap van de Meeuwen uit Putten naar de Zwolse hoofdklasser. Hij wil zijn hobby dichterbij zijn woonplaats Wezep kunnen uitvoeren en start na het corona reces bij de selectie van Sparta.

Via Rood Wit in Wezep belandde de nu 23 jarige korfballer in de A1 van de Meeuwen. Daar speelde hij op het hoogste junioren niveau en werd hij breed opgeleid. Hij ontwikkelde zich tot een vaste waarde in de selectie: “ik heb de afgelopen jaren heel veel geleerd bij de Meeuwen, destijds een ploeg die op een hoger niveau speelde dan Sparta Zwolle. Maar op dit moment is er bij Sparta ook veel potentieel om op niveau te korfballen en dus kies ik voor minder reistijd en een club die voluit in beweging is.”

Henco Pullen, hoofdtrainer van Sparta is blij met zijn komst: “Rick neemt ook weer wat nieuws mee in onze selectie, hij heeft een geweldige drive om te korfballen en te winnen. Doordat hij ook uit de regio komt en al de nodige spelers kent, zal hij makkelijk er in kunnen groeien. Ik ben erg benieuwd waar zijn plafond ligt”

Sparta Zwolle is met de trainersstaf ook bezig om de vervanging van de gestopte trainers Henk Jan van de Wetering en Leon Dikken in te vullen. Remco Jacobs, TZ lid belast met de trainersstaf: “we gaan de frequentie en de trainingsinspanning verhogen om uiteindelijk ook daar aan te sluiten op het hoogste niveau, en dan heb je zowel voldoende trainers als trainers met verschillende kwaliteiten nodig. Daar zetten we nu op in.”


Rick den Otter eerder in actie met De Meeuwen tegen SpartaDit is een eerste pagina op de nieuwe website van Sparta Zwolle. Aan deze site wordt gewerkt...
Kijk op www.ckvsparta.nl voor onze actuele website