.

Esther Hamberg en Matthijs Bastiaan kiezen voor hoofdklasse bij Sparta Zwolle

17 april 2020

Met ingang van het nieuwe seizoen dragen Esther Hamberg en Matthijs Bastiaan het blauw-wit van hoofdklasser Sparta. De twee Kampense korfballers maken de overstap naar Zwolle, een bijzondere transfer.

Esther Hamberg speelt sinds haar 8e voor Dos Kampen en de laatste 5 seizoen in het eerste team. Samen met haar partner Matthijs Bastiaans. De 28 jarige is ambitieus genoeg: “Ik wil de strijd voor een plek in het eerste team aangaan maar ik snap dat daar ook andere meiden voor gaan. Eerst maar eens acclimatiseren alhoewel ik Sparta in de afgelopen jaren natuurlijk al wel heb leren kennen doordat we vaak tegen elkaar hebben gespeeld.”

Matthijs Bastiaans staat met name door zijn vele doelpunten vaker in de spotlights dan zijn vriendin. Hij is enthousiast om een stap hogerop te maken: “Mijn doel is om het eerste te bereiken en komend seizoen mee te doen in de Hoofklasse. Ik wil graag kijken of ik mee kan met dit niveau. Ook zou het gaaf zijn wanneer we op het veld dit niveau kunnen halen. Daarnaast wil ik graag plezier hebben in de sport en het gezellig hebben bij Sparta!”

Voor Sparta Zwolle zijn beide spelers een directe versterking. Trainer Henco Pullen daarover: “We weten dat we met het vertrek van Anique en Pim een stuk ervaring kwijtraken en deze spelers nemen dat met zich mee. We hebben leuke gesprekken over korfbal gehad en we hopen dat we met de staf hen snel kunnen meenemen in ons spel en dat we komende seizoen ze verder kunnen ontwikkelen.” Pullen geeft aan dat de selectie van de hoofdklasser grotendeels compleet is: “we hebben met de technische commissie gesproken over de doelen van de club. Natuurlijk is handhaving daar een onderdeel van, maar minstens zo belangrijk is de verbreding naar de jeugd en de doorstroming naar de selectie. Op termijn zou het vertrek van spelers opgevangen moeten worden door eigen talent, maar zover zijn we nu nog niet.”


Esther Hamberg en Matthijs BastiaanDit is een eerste pagina op de nieuwe website van Sparta Zwolle. Aan deze site wordt gewerkt...
Kijk op www.ckvsparta.nl voor onze actuele website