SpartaLogo
Sparta Zwolle

-------- PERSBERICHT --------

2021-04-24

Sparta Zwolle viert coronaproof haar 75 jarig jubileum

ZWOLLE - Vandaag precies 75 jaar geleden, op 25 april 1946 werd korfbalvereniging Sparta Zwolle opgericht. Sinds de verhuizing naar de nieuwe locatie in Stadshagen, heeft de vereniging een snelle groei doorgemaakt en daarnaast gaat het de club ook sportief voor de wind met een eerste team wat uitkomt in de hoofdklasse, het tweede nationale niveau.  Ondanks dat er wegens de coronamaatregelen geen ruimte was voor een grootse viering, werd er zaterdag 24 april stilgestaan bij dit bijzondere moment tijdens verschillende activiteiten waaronder de onthulling van het jubileum spandoek door wethouder René de Heer.

 

In het ochtendprogramma werden de seniorenteams opgetrommeld om in twee shifts een grote feesttraining te verzorgen voor de jeugd. Vanaf de jongste leden (< 5 jaar), tot en met de oudere jeugd uit de A-junioren, werd in meerdere onderdelen gestreden om met het eigen team winnaar te worden in de verschillende leeftijdscategorieën.

 

Om 13.00 werd door wethouder van sport René de Heer samen met de voorzitter van Sparta Zwolle het jubileum spandoek onthuld. In zijn toespraak gaf de wethouder (zelf ook oud-korfballer) aan hoe belangrijk sporten is, zeker in deze tijd: "De wereld snakt naar een klein beetje frisse lucht, en het is hoog tijd dat we weer lekker kunnen bewegen." Hij eindigde met een hoopvolle voorspelling: "De wereld gaat langzaam weer een beetje van het slot, en misschien is dat wel het mooiste cadeau wat ik jullie namens het kabinet kan geven." Zijn toespraak is ook te vinden op de website van Sparta.

 

's Middags was er door een aantal betrokken leden een wandelroute georganiseerd waar ruim 70 deelnemers in kleine groepjes aan mee hebben gedaan. Mensen werden op pad gestuurd met een hapje en een drankje en een op papier aangegeven route. Onderweg moesten vragen over Sparta of de omgeving beantwoord worden, hieruit volgde de oplossing: 'Hieperdepiep hoera, Sparta 75 jaar!'. Parallel werd er door de seniorenteams 1 t/m 4 in het zonnetje een mixwedstrijd gespeeld voor alle mensen onder de 27 jaar.

 

Al met al een fijne dag waarop weer volop verbinding werd gezocht binnen de restricties die er waren. Het grote knalfeest wordt uitgesteld naar het einde van dit jubileumjaar, maar het was zeker een geslaagde aftrap.  

----- EINDE PERSBERICHT -----

Voor meer informatie: Marijke van der Bijl, perscoördinator Sparta Zwolle, pers@spartazwolle.nl


Fotobijschrift: Sparta Zwolle 75 jaar